Підписатися на RSS

Переможиця конкурсу, професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання ПТНЗ з професії «офіціант»,майстер виробничого навчання нашого закладу, Краковська Катерина Анатоліївна прийматиме участь у Всеукраїнському конкурсі . Бажаємо їй успіхів!!!

/Files/images/DSCN2027.JPG

/Files/images/IMG_2123.JPG

/Files/images/IMG_2138.JPG

Понад 80 років Миколаївський професійний ліцей торгівлі та ресторанного сервісу здійснює підготовку спеціалістів з професій торгівлі та громадського харчування.

Професія «кухар» завжди користується попитом на ринку праці. За період свого існування у ліцеї підготовлено багато спеціалістів, які працюють зараз на підприємствах торгівлі та громадського харчування. Багато з них працюють досвідченими поварами, завідуючими виробництвом, директорами ресторанів і кафе, дехто працює майстрами виробничого навчання, які передають всі свої знання і досвід учням.

У нашому ліцеї працездатний колектив, всі майстри своєї справи. Кожен рік стало доброю традицією проводити у стінах закладу конкурс професійної майстерності.

Так, відповідно до наказу Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 22.03.2012 р №333 «Про проведення Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності серед майстрів виробничого навчання системи професійно-технічної освіти з професії «кухар» у 2012/2013 навчальному році.» 13 вересня в ліцеї проведено конкурс з професії «кухар» серед майстрів виробничого навчання. Завданнями конкурсу було: 1. Приготувати та подати страву-салат на 2 порції. 2. Приготувати та подати гарячу м’ясну страву на 2 порції. 3. Скласти на приготовлені страви інструкційно-технологічні картки, або картки-буклети послідовності приготування cтрав за сучасними вимогами.

У конкурсі взяли участь 6 майстрів, перемогла майстер виробничого навчання групи КО-7 Краковська Катерина Анатоліївна. Оцінювати конкурс було складно, бо всі майстри показали високі результати, глибокі знання, вміння та навички в приготуванні страв. Неточності спостерігались у виборі посуду для страв, швидкості виконання, не всі використовували сучасний підхід у оформленні, креативний підхід до приготування страв.

Конкурс показав, що майстри ліцею-особистості творчі, вміють креативно мислити, працюють цілеспрямовано, постійно відточуючи виконання складних операцій, працюючи над самовдосконаленням,люблячі свою справу. Всіх їх об’єднує любов до своїх вихованців, високе почуття обов’язку, відданість своїй справі. Для себе вони підкреслили, що повинні безперервно вчитися, все глибше пізнаючи особливості професії, зобов’язані швидко сприймати зміни, нові технології, і використовувати їх у навчанні студентів.

ІІ етап обласного конкурсу проведено на базі Миколаївського професійного промислового ліцею, де представниця нашого закладу посіла почесне ІІ місце, і нагороджена грамотою Управління освіти і науки у Миколаївській області, та цінними подарунками. /Files/images/Учасниця конкурсу кухарів Краковська К.А..JPG
Кiлькiсть переглядiв: 1223

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.