Підписатися на RSS

/Files/images/Po_kakomu_besplatnomu_nomeru_mozhno_poluchit_psihologicheskuyu_pomosh-3.jpg

Психологічна служба ліцею створена у 2002 році . Протягом свого існування психологічна служба здійснює свою діяльність щодо забезпечення соціального супроводу та психологічного забезпечення навчально-виховного процесу серед педагогічних працівників, здобувачів освіти та їх батьків.
У системі освіти діє психологічна служба, що забезпечує своєчасне і систематичне вивчення психофізичного розвитку здобувачів освіти, мотивів їх поведінки і діяльності з урахуванням вікових, інтелектуальних, фізичних, гендерних та інших індивідуальних особливостей, сприяє створенню умов для виконання освітніх і виховних завдань закладів освіти.
Метою діяльності психологічної служби є сприяння створенню умов для соціального та інтелектуального розвитку здобувачів освіти, охорони їх психічного здоров’я, надання психологічної та соціально-педагогічної підтримки всім учасникам освітнього процесу відповідно до цілей та завдань системи освіти.

Завдання психологічної служби:

- збереження та зміцнення психічного та соціального здоров’я, сприяння особистісному, інтелектуальному, фізичному і соціальному розвитку здобувачів освіти шляхом доповнення сучасних методів навчання та виховання ефективними психолого – педагогічними технологіями;
- сприяння забезпеченню психологічної безпеки, надання психологічної і соціально – педагогічної допомоги всім учасникам освітнього процесу.

Принципи діяльності психологічної служби:

- науковість,
- цілісність і наступність, професійна компетентність та відповідальність;
- індивідуальний підхід;
- доступність соціально-педагогічних та психологічних послуг (допомоги);
- міждисциплінарність, комплексність і системність у здійсненні професійної діяльності;
- добровільність;
- людиноцентризм та партнерство;
- конфіденційність;
- дотримання норм професійної етики.
Робота з виконання поставлених завдань базується на нормативно-правовій основі: Закон України «Про освіту», Закон України «Про загальну середню освіту», Положення про психологічну службу у системі освіти України 2018, Закон України «Про професійно-технічну освіту» № 5498-VI від 20.11.2012, лист Міністерства освіти і науки України від 24.07.2019 № 1/9-477 «Про типову документацію працівників психологічної служби у системі освіти України»,лист Міністерства освіти і науки України від 27.07.2020 №22.1/10-1495 «Про пріоритетні напрямки роботи психологічної служби у системі освіти на 2020-2021 н. р.».
Кiлькiсть переглядiв: 1577

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.