Підписатися на RSS

Форум-театр як інтерактивна форма профілактики соціальних проблем

08 грудня 2016 року учні Миколаївського професійного ліцею торгівлі та ресторанного сервісу стали учасниками форум-театру, який відбувся в Миколаївській обласній універсальній науковій бібліотеці імені О.Гмирьова. Захід, що проводився в рамках Всеукраїнського тижня права, був присвячений обговоренню актуальних для сучасної молоді тем: проблеми стосунків у родині, молодіжному середовищі, причини формування асоціальної поведінки підлітків, утвердження молодої людини в соціумі.

Учні, що займаються в естрадно-театральному гуртку ліцея, зіграли в кількох сценічних постановках. Кожна з міні-вистав відображала гостру соціальну проблему, а її учасники виконували певну соціальну роль: головний герой - жертва ситуації, інші персонажі - його оточення: сім`я, друзі, члени суспільства. Після вистави присутні долучилися до обговорення проблемної ситуації та пошуку оптимальних шляхів її вирішення. Згодом бажаючі мали змогу продемонструвати, як би вони вчинили на місці людей з вистави. Для цього вони займали на сцені місце обраного персонажа і показували, як саме на їх думку треба поводитись, щоб поліпшити ситуацію.

У заході взяла участь т.в.о. директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Г.Л. Каськова. Модератором форум-театру виступила доцент кафедри спеціальної освіти, кандидат психологічних наук факультету педагогіки та психології Миколаївського національного університету імені В.О. Сухомлинського Докторович М. О.


/Files/images/vihovna_robota_2/20161208_141448.jpg/Files/images/vihovna_robota_2/20161208_140612.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 306

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.