Підписатися на RSS

Україна завжди славилась своєю національною кухнею. Вареники - одна з найсмачніших страв цієї кухні. Тому викладач Черевкова С.М та майстер Маркевич О.Л вирішили провести відкритий бінарний урок з теми «Приготування вареників». Тут звучала і мелодійна українська пісня, і емоційні вірші, історичні повідомлення про вареники, а також демонструвався фрагмент з фільму «Ніч перед різдвом», це все активізувало пізнавальну діяльність учнів, спонукало їх до навчання. Відкритий урок проведено у технологічній лабораторії з двох предметів: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» викладачем Черевковою С.М. та «Виробниче навчання» майстром в/н Маркевич О.Л.

Заняття проходило в групі КК-27, І курс навчання за професією «Кухар, кондитер» .

/Files/images/SAM_2358.JPG

/Files/images/SAM_2380.JPG

/Files/images/SAM_2381.JPG

Міністерство освіти і науки України

Департамент освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації

Миколаївський професійний ліцей торгівлі та ресторанного сервісу

План уроку

та методична розробка

з предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства»

«Виробниче навчання»

Тема: " Приготування вареників"

Професія: кухар

Код:5122

Кваліфікація: 3 розряд

Викладач: Черевкова С.М.

Майстер в/н Маркевич О.Л.

Розглянуто на засіданні методичної комісії

Протокол

№ ___від____

Голова метод.комісії

______Сахарна А.Ю.

м.Миколаїв

Методична розробка

Предмет: « Технологія приготування їжі з основами товарознавства»

« Виробниче навчання».

Тема розділу: « Приготування прісного тіста та виробів з нього».

Тема уроку: «Приготування вареників».

Мета уроку:

· Методична Показати методику проведення бінарного уроку, як однією із форм реалізації між предметних зв’язків і інтеграції учбових

дисциплін

· Навчальна Вивчити технологію приготування вареників, вимоги до якості, впровадити інновації у технологічний процес, навчити учнів правильним трудовим прийомам, закріпити теоретичні знання практичними навичками

· Розвиваюча Формувати художній смак, індивідуальні особливості учнів,

прагнення до поглиблення знань з теми уроку

· Виховна Прищеплювати любов до обраної професії, виховувати

інтерес до національних обрядів і традицій, патріотизму,

колективізму, почуття прекрасного

Тип уроку: Комбінований.

Вид уроку: Бінарний.

Між предметні «Устаткування підприємств харчування», «Гігієна та

зв’язки: санітарія», «Облік та калькуляція», «Організація виробництва»

Засоби Дидактичний матеріал, сировина, інвентар, посуд,

навчання: обладнання, мультимедійне устаткування, комп’ютер

Кiлькiсть переглядiв: 1250

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.