Україна завжди славилась своєю національною кухнею. Вареники - одна з найсмачніших страв цієї кухні. Тому викладач Черевкова С.М та майстер Маркевич О.Л вирішили провести відкритий бінарний урок з теми «Приготування вареників». Тут звучала і мелодійна українська пісня, і емоційні вірші, історичні повідомлення про вареники, а також демонструвався фрагмент з фільму «Ніч перед різдвом», це все активізувало пізнавальну діяльність учнів, спонукало їх до навчання. Відкритий урок проведено у технологічній лабораторії з двох предметів: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» викладачем Черевковою С.М. та «Виробниче навчання» майстром в/н Маркевич О.Л.
Заняття проходило в групі КК-27, І курс навчання за професією «Кухар, кондитер» .
Міністерство освіти і науки України
Департамент освіти, науки та молоді Миколаївської облдержадміністрації
Миколаївський професійний ліцей торгівлі та ресторанного сервісу
План уроку
та методична розробка
з предмету «Технологія приготування їжі з основами товарознавства»
«Виробниче навчання»
Тема: " Приготування вареників"
Професія: кухар
Код:5122
Кваліфікація: 3 розряд
Викладач: Черевкова С.М.
Майстер в/н Маркевич О.Л.
Розглянуто на засіданні методичної комісії
Протокол
№ ___від____
Голова метод.комісії
______Сахарна А.Ю.
м.Миколаїв
Методична розробка
Предмет: « Технологія приготування їжі з основами товарознавства»
« Виробниче навчання».
Тема розділу: « Приготування прісного тіста та виробів з нього».
Тема уроку: «Приготування вареників».
Мета уроку:
· Методична Показати методику проведення бінарного уроку, як однією із форм реалізації між предметних зв’язків і інтеграції учбових
дисциплін
· Навчальна Вивчити технологію приготування вареників, вимоги до якості, впровадити інновації у технологічний процес, навчити учнів правильним трудовим прийомам, закріпити теоретичні знання практичними навичками
· Розвиваюча Формувати художній смак, індивідуальні особливості учнів,
прагнення до поглиблення знань з теми уроку
· Виховна Прищеплювати любов до обраної професії, виховувати
інтерес до національних обрядів і традицій, патріотизму,
колективізму, почуття прекрасного
Тип уроку: Комбінований.
Вид уроку: Бінарний.
Між предметні «Устаткування підприємств харчування», «Гігієна та
зв’язки: санітарія», «Облік та калькуляція», «Організація виробництва»
Засоби Дидактичний матеріал, сировина, інвентар, посуд,
навчання: обладнання, мультимедійне устаткування, комп’ютер
Коментарi